Detox, ruoanlaitto ja pesuaine - koivunmahlan monet käyttötarkoitukset

Ravinteita täynnä oleva koivunmahla on luonnon oma terveysjuoma, jota voidaan käyttää monen tarkoitukseen. Runsaasti vitamiineja sekä hivenaineita sisältävä mahla on eliksiiri, josta koivu saa energiansa uusien lehtien kasvattamiseen keväisin. Mahlaa voidaan käyttää muun muassa detox-tarkoituksiin, ruoanlaittoon ja jopa pesuaineeksi.

Koivunmahlaa voi käyttää muun muassa näihin tarkoituksiin

  • Detox
    Monet ihmiset käyttävät koivunmahlaa detox-hoitoon, jonka tarkoituksena on huuhtoa keho kuona-aineista. Koivunmahla on luontainen diureetti eli se saattaa nopeuttaa munuaisten ja maksan toimintaa, ja täten kuona-aineiden poistumista kehosta. Tyypillisellä detox-kuurilla juodaan noin 2 dl koivunmahlaa päivässä kahdeksan viikon ajan. Tämän jälkeen keho tuntuu yleensä virkistyneeltä ja puhdistuneelta!
  • Ruoanlaitto
    Koivunmahla toimii hyvin myös ruoanlaitossa. Keittämällä mahlaa saa haihdutettua vettä pois ja valmistettua herkullisen makuista koivusiirappia. Mahlasta voi myös käyttää viiniä tai valmistaa olutta! Mikään ei myöskään estä käyttämästä mielikuvitustasta ja kokeilemasta sitä erilaisiin ruokiin ja juomiin.
  • Pesuaine
    Tiesitkö, että koivunmahlaa voi käyttää myös pesuaineena? Täysin luonnonmukainen tuote sopii hyvin esimerkiksi kehon ja hiusten pesuun shampoon tai saippuan sijaan. Kokeile itse!